יש לכם עסק, הוא יכול להיות בית תוכנה, חברת SaaS או אפילו מכולת שכונתית. נניח שהחלטתם להשקיע כ-2,000 ₪ בפרסום, בין אם מדובר בתוכן SEO וקידום אורגני ובין אם מדובר בתוכן ממומן. כחלק מהעניין מקדם האתרים ביקש מכם לכתוב מאמרים, כעת אתם עומדים מול צומת החלטה: האם לכתוב את המאמרים בכוחות עצמכם או האם להקצות את המאמרים לכותב תוכן? לצורך העניין החלטתם בשלב הראשוני לנסות לבד, פתחתם קובץ חדש במעבד התמלילים, חשבתם על כמה רעיונות, אפילו הערכתם שיש לכם די חומר כדי למלא עמוד בגודל 4A או לפחות 350 מילים, אבל נתקלתם בתסמונת הדף הריק ועצרתם. מה עליכם לעשות? הנה כמה טיפים שייסעו לכם לכתוב מאמר איכותי לאתר שלכם.
לפני שכותבים מאמר לאתר מתכננים.
השלב הראשון בכתיבה מתחיל בתכנון – על מה כותבים ומתי כותבים, ולצורך כך יהיה עליכם לבצע מחקר קטן, תחילה במבט המופנה כלפי חוץ – כלומר אל הסביבה, השוק המתחרים, המגזינים המקומיים והעולמיים בתחומכם ולאחר מכן במבט המופנה כלפי פנים – מה כוללת העשייה היום יומית שלכם, אילו מיזמים הסתיימו לאחרונה, כיצד מתבטאת התפישה המקצועית שלכם וכן הלאה. כאשר תכתבו מאמר איכותי תוכלו לשלב בין מגמות עכשוויות בתחומכם לבין עולמכם המקצועי ותפישתכם האישית, לרוב תהיו מופתעים לגלות עד כמה מלאכת הכתיבה הופכת למעניינת, צבעונית ועשירה ואף חשוב מכך – משקפת אתכם.
מתחילים לכתוב מאמר לאתר.
לאחר שהבנתם על אילו נושאים תרצו לכתוב, יהיה עליכם להתמקד בכל אחד מהם בפרק זמן של כשבוע לפני המועד שקבעתם לפרסמו ולהחליט ממה יורכב המאמר. ככלל, תוכלו לבחור לכתוב "ביד חופשית" כלומר ללא מבנה מוגדר של מאמר, כתיבה שמאפיינת בדרך כלל בלוג או לחילופין להיצמד למבנה מסוים, שיקל עליכם את תכנון המאמר כמו בדוגמה זו:
- כותרת ראשית – אשר כוללת בדרך כלל את הביטוי שתרצו לקדם.
- כותרת משנית – כשלוש שורות תמציתיות על נושא המאמר ומה מטרתו? פתרון בעיות, טיפים, הנחיות, הרחבות על נושאים מקצועיים וכן הלאה.
- תוכן המאמר – כשלוש עד ארבע פסקאות עם כותרות משנה (שכוללות גם את ביטויי המפתח שיש לקדם) כאשר כל פסקה מייחדת נושא או היבט מסוים.
- פסקת סיכום – מסקנות והנעה לפעולה.
הדגמה: כיצד ליישם כתיבת מאמר איכותי ותמציתי.
אני מאמינה, שדוגמאות הן הדרך הנכונה והנוחה ביותר להמחיש רעיון וללמד אותו, ולכן לצורך העניין בחרתי להדגים את מבנה המאמר על נושא שקרוב לליבי – גינון עירוני.
העסק: הפרח בגני
בעלת העסק: עדי שינזי, הנדסאית נוף בעלת ניסיון של כחמש שנים בתחום.
נושא המאמר: טיפים לתכנון גינה ביתית לפי כיווני אוויר. (הביטוי המקודם: "תכנון גינה", ולכן הוא מופיע בכותרת).
- כותרת משנה: העיר סוגרת עליכם? והחלון משקיף לקיר בטון? יש מה לעשות עם זה הנה שלושה טיפים איכותיים שייסעו לכם ליצור פינת חמד ירוקה ופורחת כל השנה בהתאם לכיווני האוויר.
- פסקה ראשונה: בחירת כיווני אוויר.
בפסקה זו עדי תכתוב על ההבדלים בין כיווני האוויר השונים, באילו שעות יש אור, כיצד חום או קור והיעדר אור משפיע על צמחים מסוימים, האם ניתן ליצור גינה בכל כיוון אוויר. - פסקה שנייה: אילו צמחים יתאימו לכיוון אוויר דרום
בפסקה זו עדי תסקור את הצמחים המתאימים לכיוון אוויר מואר וחם, ואילו צמחים ניתן להעביר לאזור זה בבית בחלק משעות היום. - פסקה שנייה, שלישית ורביעית: בהתאמה לפסקה השנייה עבור כיווני אוויר: צפון, מזרח ומערב.
- פסקת סיכום: כיצד התאמת הצמח לכיוון האוויר תורמת לצמיחתו והזמנה ליצירת קשר: צרו קשר לייעוץ ולהמלצות על משתלות איכותיות, אפשרות לשתף קוד הנחה וכן הלאה.
המאמר של עדי צפוי להסתיים באורך של כ-600-500 מילים, בערך כעמוד וחצי עד שני עמודים, גופן אריאל, גודל: 12 ורווח של שורה וחצי. משך הזמן הממוצע לכתיבת המאמר יהיה כחצי שעה. משך הזמן לעריכה לשונית יהיה כחצי שעה נוספת, ולשם כך היא תוכל להיעזר בשירותי כעורכת לשונית. עלות המאמר לכותבת עצמאית תהיה כ-300 ₪, עלות המאמר רק עבור עריכה לשונית וספרותית תהיה כ-180 ₪.
לסיכומו של עניין, אין ספק כי כאשר עסק מחליט לכתוב עבור את עצמו את התוכן הוא חוסך כסף, השאלה האם הוא חוסך זמן? והאם הוא קולע למטרה וכותב את המאמר על פי חוקיות מסוימות שתורמת לקידום המאמר אבל לא פחות חשוב לעניין שיביעו בו הקוראים? אני מזמינה אתכם הקוראים לחשוב על העסק שלכם ועל עולם התוכן המקיף אותו ומעודדת אתכם לכתוב לאתר שלכם – הידע מצוי אצלכם – היעזרו בתבנית שהצעתי במאמר זה, יש לה ערך רב, וצרו עמי קשר לייעוץ או לעריכה לשונית. התעריף כבר ידוע.
לפרטים צלצלו – 050-9260882, או כתבו לי: hillaschi@gmail.com