Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the rocket domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/pilpelac/domains/pilpela.co.il/public_html/wp-includes/functions.php on line 6114
לעבוד מהבית עם הילדים – הפתרונות - פלפל-לה

לעבוד מהבית עם הילדים – הפתרונות

יש סיבות רבות לשלב בין קריירה מהבית לגידול ילדים בכל גיל. הרצון להיות קרובים, לשלוט על הזמן, להשיג גמישות מרבית. הצורך לדעת בדיוק מה קורה עם הילד בכל נקודת זמן וכן להיות שם כשהוא צריך נחמה הן העיקר. אך כאשר האתגר פוגש את המציאות נדרשות התאמות. במאמר הנוכחי, שמהווה המשך למאמר המיתוסים  (ומומלץ לעבור אליו במקרה שפספסתם) אני משתפת מניסיוני האישי כאימא שעובדת "מהבית" כבר שנתיים וחצי, ומגדלת פעוט. 

אבל לפני הכל כמה עקרונות ייסוד, שייסעו "לעשות סדר"

זה בהחלט אפשרי לעבוד עם הילדים בחלל אחד אבל עדיין נדרשות התאמות מסוימות כדי שהסידור יצליח. אספתי מספר עקרונות יסוד, שייסעו לקדם פתרונות נקודתיים.

העיקרון הראשון -אפשר לשלב.
בחלל אחד עבודה מהבית הדורשת ריכוז לצד שהות עם ילדים קטנים. הדבר הזה אכן מתאפשר אם הילד קיבל "מנת התקשרות" מספקת לאותו היום, והוא בעצמו מצא תעסוקה, שמרתקת אותו. כפי שבוודאי ניחשתם, זה עשוי לעבוד כשהילד כבר בוגר יותר או כשיש מבוגר אחר בסביבה שהוא אוהב וסומך עליו, ושמעניק לו התייחסות ותשומת לב.

העיקרון השני- שעות הפעילות.
הזמן האידיאלי לשהות בחלל המשותף היא לאחר ההשכמה משנת הצהריים. במקרים אלו ילדים רבים מעדיפים פעילות שקטה. נסו לכוון לשם את המשימות הקצרות, שלא מצריכות שיחות טלפוניות או ניסוחים מורכבים הדורשים רמת ריכוז גבוהה.

העיקרון השלישי- אמצעי תקשורת.
טלפונים ניידים, מחשבים, טאבלטים וכל מסך אחר מאפשר פתרון לטווח הקצר אבל גובה ריבית יקרה מאוד בטווח הארוך. במידה ואתם עובדים עם המחשב, עשו זאת רק לאחר שילדכם מצא פעילות מושכת יותרת מאשר "להיות אתכם". כיוון שאתם לא "שם" באמת. אתם מנסים להתרכז והילד חש בחוסר הנוכחות המחשבתית והרגשית שלכם. הכירו בכך. ובמידה ואין יכולת לעבוד עם המחשב, המשיכו לעבוד עם דף ועט ( בזמן שהילד מייצר, צובע או עובד עם חומרי יצירה)

העיקרון הרביעי- אין פתרונות חינם
מניסיון אישי, לפתרונות הטובים והיעילים ביותר נדרשת הקצאה כספית מסוימת. היערכו לכך.

 

וכעת לאחר שהבנו את "הפסיכולוגיה" מאחורי הנושא כדאי לעבור לפתרונות המעשיים, שהופכים את הנושא לנגיש וטוב לכל הצדדים. 

הפתרון הראשון- להגדיר זמן מראש ולעמוד בו

כמה שעות תכננתם לעבוד היום? שלוש? ארבע? שמונה? אלו שעות שאתם לא יכולים להימצא לצד ילדכם, שכן אתם לא שם, אתם "בעבודה". במקרים אלו יש להיערך מראש לפתרון בתשלום או לעזרה מצד קרוב משפחה או חבר. העדיפו שהילד יישאר בסביבה אהובה ומוכרת, ואתם אלו שתחוו את אי הנוחות (אפשר לעבוד בספרייה עירונית, במרכזים לצעירים, בבית קפה שקט ואף לשכור עמדת עבודה במשרד שיתופי)

הפתרון השני- ניהול עומסים

 זהו ביטוי הלקוח מעולם הלוגיסטיקה אבל בהחלט נכון גם במקרה זה. היו קנאים לשעות העבודה שלכם, שקניתם בכסף אבל התנהלו בתבונה.(כן תצטרכו להשלים עם הרעיון, "שתאלצו" לשלם על הזמן שבו תעבדו) אם משימה דורשת מכם שעה ויש לכם שלוש שעות. נסו ליצור "קצוות" נקיים. כלומר שארבעים הדקות הראשונות וארבעים הדקות האחרונות, לא מוקדשות לייצור. השאירו את המשימות המורכבות והדחופות לתחילת היום (אלו יכולות להיות משימות מעיקות, ארוכות, שדורשות תכנון מקדים) וכן את המשימות ש"מכניסות" לכם את הסכום הגבוה ביותר. לעיתים נכון להיפרד מעבודה או פרויקט לא מניב, מאשר להסתכן בשחיקה. (המאמר השלישי בסדרה, שיפורסם בשבוע הבא)

הפתרון השלישי- עבודה היא גם החלטה רגשית

אנו יוצאים לעבוד כדי להרוויח כסף אך לא בכל מקרה זו הסיבה המרכזית. עבודה היא גם החלטה רגשית. הרצון להיות חלק ממעגל הכלכלה, השפעה על הביטחון וההערכה העצמית שלנו, מסוגלות, יכולת, הרצון להעניק דוגמה אישית, והצורך ליצור בידול ונפרדות מהתפקיד השוחק והחשוב ביותר- להיות הורים. נסו, לפחות בתחילת הדרך להתייחס אל העבודה כהפוגה מחשבתית, כהרחבה של מצב קיים וכהזדמנות לגשר על תקופה מורכבת, שתאפשר לכם בין היתר להעמיק מיומנויות קיימות ואף לרכוש מיומנויות חדשות. עצת זהב: נסו להרחיק משימות ומטרות, כי בשלב הזה אין מקום לתחרותיות, התייחסו למעבר הראשוני בין גידול ילדים לעבודה כתקופת שיקום.

הפתרון הרביעי- התמדה

לפני כשש שנים קיבלתי עצה טובה ממאמן אישי, ואימצתי אותה מאז. Put it on a timeline ובתרגום חופשי. אם זה לא כתוב ביומן ( שאתם מתייחסים ומקפידים לבדוק מדי יום) זה לא קיים. לכל משימה יש תאריך (ולכל חלום יש אקסל) קבעו לכם מועדים ועמדו בהם, רק כך תוכלו להתחייב להתקדמות. אם נקביל את הרעיון לעולם הילדים נגלה, שהשגרה מטיבה עם כולם. השעות הטובות ביותר שלכם הן תשע בבוקר עד אחד בצהריים, הקפידו שתהיה לכם עזרה קבועה לשעות אלו. (במקרים מסוימים ניתן לשלב את הילד בגן לחצי יום או לרכוש שירותים של מטפלת בשיתוף עם אימא נוספת או שתיים)

לסיכום, כפי שניתן לראות ניתן לשלב בין עבודה מהבית עם פעוטות וילדים, אך לשם כך נדרשת היערכות מקדימה, הן כספית והן לוגיסטית. להכניס את העבודה ללו"ז ולהתרגל לרעיון שצריך לשלם כדי לצאת לעבוד הם שני צעדים מרכזיים ובסיסיים להצלחת המהלך. חשוב לנהל את העומס, הן של היקף העבודה עצמה והן של הזמן בו הילד ישהה בנפרד מכם. הקצו זמן להסתגלות משותפת, ותוכלו לקצור את הפירות בטווח הארוך

אשמח שתצטרפו אלי לניוזלטר, מוזמנים לשלוח אלי את פרטיכם לכתובת המייל : hillaschi@gmail.com כך שתוכלו להתעדכן במאמרים נוספים בנושא. המשך יום נפלא
הילה צור שינזי- שירותי תוכן לעסקים

דילוג לתוכן