עברו ארבע שנים ורבע מאז שבני אובחן עם צליאק, עוד לא הפכתי לאופה גדולה, אבל הספקתי לאסוף כמה מתכונים לפינתאון שזוכים ב-100% הצלחה. הנה אחד מהם 🙂 תיהנו!
עברו ארבע שנים ורבע מאז שבני אובחן עם צליאק, עוד לא הפכתי לאופה גדולה, אבל הספקתי לאסוף כמה מתכונים לפינתאון שזוכים ב-100% הצלחה. הנה אחד מהם 🙂 תיהנו!
מתכון למאפינס שוקולד – הכול בקערה אחת, רק לערבב ולהכניס לתנור (כ-12-11 יחידות).
1 ביצה
1/4 כוס שמן (השתמשתי בזית, אפשר אבוקדו, קוקוס או כל שמן אחר)
1 כוס חלב (אפשר משקה צמחי אחר)
1/2 כוס אבקת שוקולית
1/2 כוס סוכר
2 כפות קקאו איכותי (גדושות ויפות)
כוס וחצי קמח תופח תמי (אפשר להמיר לקמח ללא גלוטן עם כפית אבקת אפיה)
1/4 כפית סודה לשתייה
1 כפית תמצית וניל איכותית
פצפוצי שוקולד צ'יפס
וזהו – לערבב הכול היטב, לחלק לתבנית שקעים, לפזר מעל פצפוצי שוקולד צ'יפס לפי העין (כרבע כוס) ולשלוח לתנור (אני השתמשתי בתוכנית טורבו עד 170 מעלות) ל-20 דקות, עד שהקיסם יבש
בבקשה להתאפק עד שמתקרר – כחצי שעה ולזלול בכיף 🙂
לי זה לגמרי סוגר את הפינה של ערבי אירוח לחברים של הילדים 🙂 מתכון למאפינס שוקולד – הכול בקערה אחת, רק לערבב ולהכניס לתנור (כ-12-11 יחידות).
1 ביצה
1/4 כוס שמן (השתמשתי בזית, אפשר אבוקדו, קוקוס או כל שמן אחר)
1 כוס חלב (אפשר משקה צמחי אחר)
1/2 כוס אבקת שוקולית
1/2 כוס סוכר
2 כפות קקאו איכותי (גדושות ויפות)
כוס וחצי קמח תופח תמי (אפשר להמיר לקמח ללא גלוטן עם כפית אבקת אפיה)
1/4 כפית סודה לשתייה
1 כפית תמצית וניל איכותית
פצפוצי שוקולד צ'יפס
וזהו – לערבב הכול היטב, לחלק לתבנית שקעים, לפזר מעל פצפוצי שוקולד צ'יפס לפי העין (כרבע כוס) ולשלוח לתנור (אני השתמשתי בתוכנית טורבו עד 170 מעלות) ל-20 דקות, עד שהקיסם יבש
בבקשה להתאפק עד שמתקרר – כחצי שעה ולזלול בכיף 🙂
לי זה לגמרי סוגר את הפינה של ערבי אירוח לחברים של הילדים 🙂